Over Geert

Geert fotografie

Over Geert

Als vrijetijdsfotograaf laat ik graag enkele van mijn foto’s en fotoreportages zien via mijn eigen website: www.GeertFotografie.nl .  Sinds 2013 beoefen ik nu deze prachtige hobby en u vindt dan ook mijn passie voor de fotografie terug in de volgende items (in willekeurige volgorde van belangrijkheid).

  • Boerderij het Binnenveld
  • Veteraan en Militair
  • Documentaire
  • Portret
  • Sport
  • Natuur
  • Concert
  • Diversen

Een hobby die mij iedere dag weer blijft boeien……. en dat enthousiasme probeer ik ook over te dragen op mijn kinderen en kleinkinderen. Er is toch niets mooier om ‘momenten te vangen’ en deze als herinnering af en toe weer tevoorschijn te halen zodat je vanzelf weer teruggehaald wordt naar het moment van vastleggen.

Fotograferen kan en doet iedereen op zijn of haar manier. Er zijn volgens mij geen goede of slechte foto’s want de maker, die met trots zijn foto’s aan anderen laat zien, heeft heel bewust dat specifieke fotomoment vastgelegd en heeft er zijn eigen verhaal bij waardoor de foto een bepaalde meerwaarde voor hem of haar heeft. Over technieken kan men van mening verschillen, maar de compositie van een foto is sterk persoonlijk.

Geert fotografie

Wanneer begonnen

Wanneer begonnen? Vlak voor mijn vertrek in 2013 (leeftijdsontslag) bij de Rijksoverheid (MvD) heb ik de prachtige hobby van vrijetijdsfotografie opgepakt. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar portretfotografie…. en dan het liefst in zwart/wit. Aanleiding hiervoor zijn mijn ‘uitzendervaringen in het verre’ wat bij mij iets teweeg heeft gebracht om vooral portretten van ‘kleine’ en ‘grote’ mensen vast te gaan leggen. Ik heb in de afgelopen jaren dan ook al diverse fotografie opleidingen, cursussen en workshops gevolgd om mijn kennis en kunde te vergroten.

Geert fotografie

Welke vormen van fotografie

Naast portretfotografie beoefen ik echter ook de sportfotografie en dat laatste is voornamelijk gekomen door een van mijn kleinkinderen die is gaan voetballen en dit ook nog eens heel verdienstelijk kan. De grootste uitdaging – en iets waar ik zelf echt enthousiast van kan worden – is echter de documentaire fotografie, maar dan wel in zwart/wit en indien mogelijk ondersteund met passende muziek. Sinds 2016 is daarbij concertfotografie bij gekomen…. hier ligt voor mij nog een braak en open liggend terrein om me daarin iedere keer weer te verbeteren. Vanuit het niets hieraan begonnen binnen het project Rockin Old School(ROS) in Cultura te Ede en na diverse sessies van ROS dan ook toch maar enige scholing op het gebied van Concertfotografie gevolgd in Apeldoorn. Ook de boer heeft het zwaar en daarom een nieuw project opgestart in 2022 bij Boerderij het Binnenveld.

Geert fotografie

Fotografie virus

Het fotografie virus waarmee ik ‘besmet’ ben geraakt heeft ook een van mijn kinderen geraakt (hoewel allen redelijk goed kunnen fotograferen). Ik ben dan ook regelmatig met een van de kinderen op pad voor het volgen van een fotografie-cursus of workshop of …samen met de kleinkinderen op stap om van alles vast te leggen in musea, steden of in de prachtige natuur op de Veluwe en in Schotland. Je kunt er volgens mij niet vroeg genoeg mee beginnen! Je bent nooit uitgeleerd toch?

Vrijetijdsfotograaf

Vrijetijds Fotograaf

Geert

Adres

Overal en nergens

Geert fotografie

Contactformulier

Ik fotografeer niet in opdracht en niet tegen betaling. Ben niet voor niets een 'vrijetijds fotograaf' toch? Ik houd van eigen inzicht en vrij werk. Heerlijk ongedwongen fotograferen, maar altijd bereid om mooie plaatjes te schieten.

Voor een fotoreportage 'in opdracht' verwijs ik u daarom graag door naar andere fotografen die -tegen betaling- deze opdracht graag van u aan willen nemen.

Heb je een andere vraag, vul dan het contactformulier in.